top of page
Photo by Lisa Bregneager

Foto: Lisa Bregneager

MIT ARBEJDE MED KUNST OG FORANDRING

Jeg har arbejdet med samtidskunst i over 20 år, både som museumsdirektør (Museet for Samtidskunst), inspektør og kurator (Sorø Kunstmuseum og ARKEN Museum for Moderne Kunst), gallerist (kirkhoff contemporary art), mentor for kunstnere, bestyrelsesmedlem (Gong Tomorrow, Jordens Hus) og som kunstrådgiver (Folketingets Kunstudvalg og Nykredit).

 

Disse mange perspektiver har givet mig en dyb indsigt i og erfaring med institutionelle strategier og forandringsledelse, fundraising, kuratorisk praksis, teoretiske perspektiver, økonomisk ledelse, bestyrelsesarbejde, værdibaseret ledelse, kunstmarked, målgrupper, kommunikation, mundtlig og skriftlig formidling, udvikling af forskellige formater for events, kunstnerisk indhold og inddragelse af publikum samt kunstneriske praksisser og metoder.

 

Dét at finde og udvikle potentialer, hvad enten der er en kunstners eller en organisations potentialer, løber som en rød tråd gennem hele mit arbejdsliv. Jeg holder meget af at udfolde disse kvaliteter eller hjælpe andre på vej dertil.

KUNST, ØKOLOGI OG SPIRITUALITET

Being in Practice kombinerer mine interesser for kunst, økologi og spiritualitet og har dybe rødder i det, jeg tidligere har beskæftiget mig med.
 
Kunst inviterer til spørgsmål og refleksion om vores fælles verden på måder, som få andre områder i livet gør. Jeg tror på kunstens potentialer og evne til at påvirke krop, sind og sjæl – og i sidste ende også systemer og samfund. Det er gennem følelserne og en åbning af hjertet, at vi for alvor kan transformere os; fundamentalt ændre bevidsthed og adfærd. spirituel økologi er et nyt videns- og praksisfelt, som vokser frem i disse år, som genetablerer tabte forbindelser til naturen, til øvrige arter, til hinanden og til os selv. 

 

Jeg er mor, hustru, datter, søster, moster og ven. Derudover er jeg uddannet kunsthistoriker (Københavns Universitet) og har en diplomuddannelse i Ledelse, Kunst og Kultur. Jeg har deltaget i “Seeds of Radical Renewal: A Three-Month Leadership Course” hos Emergence Magazine og senest i Capital Institutes første kursus i "Introduction to Regenerative Economics. New Ways of Seeing, Thinking, Being and Managing for the 21st Century."
 
Jeg har haft en spirituel praksis i ni år og er undervejs blevet uddannet som lærer. Derfor er jeg nu også lærer for en spirituel gruppe, Practice in Being (fuldt booket i 2023). Min praksis påvirker min gøren og lærer mig til stadighed om væren.
Photo by Lisa Bregneager

I mirabelletræets skygge. Foto: Lisa Bregneager

167A2611 (1).jpg

Tagrør, Møn. Foto: Lisa Bregneager

Efter syv år som direktør mærkede jeg en stærk længsel efter at frigøre min tænkning, lære nyt, arbejde med kunstnere på nye måder, være mere kreativ end administrativ. Jeg længtes også efter tættere og mere meningsfulde relationer med andre mennesker. Jeg sagde op.

Mit bidrag til den turbulente tid, vi lever i, er at udvikle og understøtte en økologisk og personlig bevidsthed hos og med andre. Jeg er også selv i gang; en proces, der ikke stopper.

 

Det er et meget givende arbejde at medvirke til og være fødselshjælper for, at andre mennesker forfølger deres længsler, frisætter deres tanker og kommer i dybere kontakt med dem selv. Det er det vigtigste, jeg nogensinde har lavet.

bottom of page