top of page
Photo by Lisa Bregneager

Plantefarvning. Foto: Lisa Bregneager

POTENTIALER I PRAKSIS

Kunstnere og kuratorer har - ligesom alle øvrige professionelle - nogle gange behov for vejledning om praksis og et trygt rum, hvor ideer kan vendes, og tvivl kan deles.

 
Mentorsamtaler og -forløb etablerer et fortroligt rum for refleksioner og spørgsmål vedrørende alle aspekter af professionel kunstnerisk eller kuratorisk praksis*. Det kunne handle om fx netværk, artist statements eller øvrige beskrivelser, teoretiske perspektiver, samarbejder, dokumentation, udstillinger, økonomiske overvejelser, prissætning, ansøgninger, og ikke mindst kunstværkerne og -projekterne i sig selv. Det kan også være emner af mere personlig karakter, som har indflydelse på dit arbejde.

BALANCE

Det er ikke en let opgave at balancere ofte store produktioner, krav om tilstedeværelse, nye værker og synlighed på den ene side med fordybelse og tid til at udvikle sin kunst på den anden. Jeg kan ikke etablere en balanceret og bæredygtig praksis på dine vegne, men vi kan sammen finde frem til mulige løsninger og skjulte potentialer.

 
Jeg har over 20 års erfaring fra mange forskellige roller på kunstscenen (gallerist, kurator, museumsdirektør, kunstrådgiver), hvilket jeg trækker på som mentor. I løbet af de seneste par år har jeg haft mange mentorforløb med billedkunstnere i BKFs regi.
 
Samtalerne foregår i København - på dit atelier, på en café, hos mig - eller online.
 
Sessions á 1 times varighed
1.250 kr. (10% rabat ved køb af 5 sessioner)
900 kr. for dimittender fra kunstakademierne inden for de sidste 3 år
 

*Mentorforløbene er rettet mod professionelle kunstnere, som enten er uddannede fra et kunstakademi eller har en autodidakt praksis, der har ført til deltagelse i censurerede udstillinger på kunstinstitutioner eller i professionelt kuraterede udstillinger. 

Summer logo

TESTIMONIALS
 

Signe Boe / billedkunstner
Kernen af vores samtale handlede om, hvordan man som billedkunstner kan lade sig repræsentere i tekst og ord.

Anna Walther / billedkunstner
Mit mentorforløb med Birgitte har gjort, at jeg har kunne finde frem til kernen af, hvad jeg som kunstner ønsker at arbejde hen i mod.
 

Mia-Nelle Drøschler / billedkunstner
Birgitte skabte hurtigt et rum, hvor jeg kunne være fortrolig med ellers sårbare emner.

Lise Tovesdatter Skou / billedkunstner
Jeg søgte mentorforløb ved Birgitte, da jeg var kørt fast i min praksis og havde et ønske om at bevæge mig nye steder hen. 
 
Marie Raffn / billedkunstner
Som forholdsvis nyuddannet billedkunstner stod jeg med en række tilbagevendende udfordringer. Birgitte gav mange nyttige tips og redskaber tilpasset min egen situation - essentielle ting, man som kunstner i høj grad mangler på kunstakademierne.

bottom of page