top of page
BIP_logo_org_210905_1-01.png
Front cover

Forside, softcover
 

AT TJENE ØJEBLIKKET
EN LÆRLINGS ALMANAK

At tjene øjeblikket er en almanak, en lærlings rejse, en fortælling om at finde væren og nænsomme handlinger i en skælvende verden.
 
En kvinde pakker sin rygsæk med længsler om større forbundethed og intentioner om at aflære det, der ikke længere tjener hende. Hendes ekspedition tager et år og fører hende hver måned til et nyt menneske med en økologisk forbundet praksis.
 
Hun lærer om inuitters tatoveringer, der knytter dem til forfædrene, om fugles sang, sanselig fortryllelse, jordens frodighed og vands gådefulde egenskaber, om et omsorgsfuldt sprog og hjertets stemme, og om at stå i relation til alt levende. Hun møder en bomstærk kvinde, der plejer de døende, og en livredder, der tager et dyk ned i sit eget mørke og opdager, at kærlighed og fællesskab kan redde det meste. En hyrde på heden tager hende med til sin flok, så hun kan være en del af noget større og samtidig stå i sig selv. I årets allersidste måned fortæller en vejleder kvinden, at hvert øjeblik er læring, og bevidsthed er at vågne til øjeblikket.” (fra bogens bagside).

EN REJSE I BEVIDSTHED

At tjene øjeblikket er min første bog, hvorfor jeg også her er en lærling, en begynder, eller Narren i tarottens store Arkana. Bogen fletter 12 personers væren og praksis sammen med mine egne erfaringer (og mangel på samme). Den inddrager verdensbegivenheder, vejrlig, årstidsfejringer, myter, kunst, biologi og naturvidenskab for med den kompleksitet at møde verden på ny; ikke entydigt og rationelt reducerende, men flertydigt, åbnende og forbindende. Der er temaer, der går igen: betydningen af sang, sprog, leg, humor og hvile, ritualer, magiske oplevelser, hjertelighed, glæde, sorg og tid.
 
At tjene øjeblikket udfolder, hvad ’spiritual ecology’ er, fortalt gennem 12 personers praksisser og erfaringer. Det handler om økologisk bevidsthed og en ny ontologi: Væren i en sjælfuld og levende verden.

12 PERSONER, 12 PRAKSISSER

Gry Worre Hallberg (ph.d., billedkunstner, Sisters Hope)
Maya Sialuk Jacobsen (forsker, billedkunstner, tatovør, Inuit Tattoo Traditions)
Shëkufe Tadayoni Heiberg (forfatter, forlægger, Forlaget Uro)
Nikolaj Sorgenfrei Blom (kvantebiolog)
Bjarne Bo Jensen (biolog, ornitolog)
Rune Hjarnø Rasmussen (ph.d., religionshistoriker, Nordic Animism)
Sandra Villumsen (regenerativ jordbruger, grundlægger af Den Regenerative Jordbrugsskole, Farendløse Mosteri)
Lise Hovesen (billedkunstner, hyrde, Nomadic Shepherd School)
Lasse Nyholm Jensen (arkitekt, selvforsynende, Danmarksmester i poetryslam)
Peter Voss-Knude (billedkunstner, sanger, livredder)
Lisbeth Kensmark Mikkelsen (hospicesygeplejerske)
Sisselmaya Øster (psykospirituel vejleder)
 
Bogen er smukt illustreret af Matilde Maria Rasmussen og grafisk designet af Office Hours. 480 s.

Den her på hjemmesiden eller hos boghandlere.
bottom of page