top of page

FORÅRSPRAKSISSER
 

Forår er barn af Vinter og Sommer. Det spæde Forår afspejler begges indflydelse og måske lidt en kamp mellem far, Vinter, og mor, Sommer. 

I takt med at Forår modnes og kommer til at ligne sin mor mere og mere, bevidner vi den naturlige verdens opvågning. 

 

Vi må fejre det! Hurra, Forår er født! 

 

NYE BEGYNDELSER

Foråret er nye begyndelser. Måske er det tid til at nære og lade noget spire, som betyder noget for dig eller lave intentioner for tiden, der kommer. 

 

Selv skal jeg op til gården Mangholm for at lære om regenerative køkkenhaver.

 

Jordens Hus åbner en udstillings- og deltagelsesplatform, Renæssancejord, i det tidligere fængsel, Vridsløselille i Albertslund. Jordens Hus er en forening, "der vil begejstre og forbinde mennesker til den levende jords mangfoldighed." De arbejder med forskere, kunstnere og praktikere. Du kan blive medlem af foreningen og/eller besøge udstillingerne. 

 

 

FUGLE 

Der er ingen grænse for min kærlighed til fugle! Forår og fugle hænger SÅ meget sammen, gudskelov! 

 

Jeg er ved at lære 'bird sit'; en meditativ lyttepraksis. Når man lytter til fugle, får man det bedre på mange niveauer, fysisk, psykisk og sjæleligt, ville jeg mene. Studier har vist, at ens livsglæde og generelt humør forbedres. Lytningen reducerer stress, depression, angst, højt blodtryk, inflammation, ADHD og ADD. Det forbedrer søvn, energiniveau, kognition og korttidshukommelse. Ja, selv hvis man nylig er blevet opereret, hjælper det kroppen. Det booster ens immunsystem. Forbedrer ens empati og dermed også sociale relationer, ens taknemlighed for nuet, ens egenkærlighed og selvaccept. Og når man selv har det så godt, kommer det alle ens relationer til gode. 

Så, der er heller ingen rationelle grunde til at lade være. Jeg har ikke en gang nævnt de æstetiske goder - det lyder jo tilmed så smukt. 

BIP_Spring_stamps_scan_org.png

TITLER

Tammah Watts, Keep Looking Up! Your Guide to the Powerful Healing of Birdwatching / Bog

Tammah Watts er min fuglelærer og har netop udgivet en bog om emnet. Du behøver naturligvis ikke læse den. Du kan bare kigge op, være stille og være opmærksom på, hvordan det påvirker dig. Det løfter dig, er jeg sikker på.  

Ed Yong, An Immense World, The Bodley Head, London / Bog

Denne bog er et dyk ind i en vild verden af sansninger. Den handler om, hvordan dyr sanser alt det, som er usynligt for os mennesker.  

Isla Macleod, Rituals for Life. A guide to creating meaningful rituals inspired by nature / Bog

Fine illustrationer og masser af ritualer finder du i denne bog. Den handler om, hvordan ritualer kan berige livet og etablere meningsfulde relationer med den naturlige verden. Den undersøger også formål med og baggrund for ritualer og hjælper med at skabe og udføre ritualer, som fejrer årstiderne. 

Center for Applied Ecological Thinking, Copenhagen University

Orv, der var nok lige én her, som blev glad for at opdage, at dette center eksisterer! Og ganske overrasket over at blive inviteret til at tale om spirituel økologi. Spiritualitet på et dansk universitet!? Nye tider. Centeret tilbyder fantastiske events, og nu tænker jeg altså ikke på det med mig selv, for der er vigtige, internationale forskere, der lægger vejen forbi. Alle kan melde sig til.  

Birkesaft

Her er en fin guide til at tappe birkesaft og samtidig passe godt på træet.

bottom of page