top of page
_edited.png

SOMMERPRAKSISSER
 

Sommer er den dybe udånding.

Læg en hånd på dit hjerte og luk øjnene. Prøv at forestille dig, at du trækker vejret gennem hjertet. Ånd dybt ind, mens du tæller til fem, og pust ud på fem. Sid her i nogle minutter. Jeg bliver selv meget beroliget og glad af at mærke mit hjerte og prøver at bevare den kontakt resten af dagen.

FRODIGHED

Jeg kigger efterhånden mere ned end op, når jeg går tur, fordi jeg kontant kigger efter spiselige urter eller smukke sten til hånden og lommen. Jeg bruger app’en Seek til at identificere planter, hvis jeg er i tvivl, og slår herefter op om de er spiselige. Husk kun at tage lidt af planten.

 

Vores forfædre og -mødre spiste 30-40 forskellige planter om dagen, fik jeg at vide af plantearkæologer i et kursus om planteviden i oldtiden. I dag er også vores mikrobiota ramt af biodiversitetskrise, så spis dig gennem landskabet eller ryd haven for velsmagende 'ukrudt'. Det er vidunderligt at servere mad fra ens vandretur til ens kæreste mennesker. Jeg laver også teer og prøver at forlænge blomsternes væren gennem at lave olier og salver af blomsterudtræk.

 

TILBAGE TIL START! SPLASH!

 

For os, der ikke vinterbader, er det nu, havet er tilgængeligt som et ekstra, sanseligt rum. Kroppen består af 50-70% vand og blev til i en sø i vores mors livmoder. Mænd er mere vandige end kvinder.

LÆR AF BLOMSTERNE

Gør som blomsterne: vær generøs med dig selv og del ud af dine bedste sider til andre. Giv dig selv lov til at fylde og bliv beruset over at være den, du er. Stræk dig mod lyset.

TITLER

Poetry Unbound / Podcast

Tid til at starte et nyt poesi-ritual: Pádraig Ó Tuama dykker ned i et enkelt digt ad gangen. Langsomt og opladende. Tilfører din hverdag et skønt poetisk lag.

'Så meget godt i vente' af Phie Ambo / Film

Niels Stokholm er en af de mest idealistiske landmænd i Danmark. Hele hans livssyn handler om at skabe bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen på det biodynamiske landbrug, Thorshøjgård, i Nordsjælland. Niels og hans kone Rita producerer råvarer til flere af de bedste restauranter i Danmark. Men deres idealisme og måde at drive landbrug på, er en torn i øjet på myndighederne. For Niels er gården og hans dyr ikke noget, der er begrænset til hans levetid. Han har visioner for fremtidige generationer og ønsker, at den jord han efterlader, også skal være frugtbar til glæde for mennesker i de næste tusinde år. Se den på Filmstriben. 

How to be alone’ by Pádraig Ó Tuama / Animeret digt

Et smukt digt, der er animeret af Leo G Franchi og produceret af The On Being Project.

Hvordan er det at være en plante?’ spørger professor i plantefysiologi Michael Broberg Palmgren / Video

Vi deler 50% af vores gener med brændenælden, fortalte professoren i en talk på Bloom Festival i København. I filmen her taler han om hvordan det ville være, hvis vi besluttede os for at lave fotosyntese. Han er fantastisk!  

bottom of page